بعد از شرح مفصل و ارائه مقالات بسیار در خصوص مسائل فنی عایق پاششی پلی یورتان در سایت شرکت پارس بهینه ساز (parsbehine.com) ضروریست که در مورد بحث هزینه ها و قیمت عایق پلی یورتان نیز توضیحاتی ارائه شود.
سوال : چرا قیمت عایق پاششی پلی یورتان به صورت مشخص در سایت شرکت ها درج نشده است ؟؟؟ ثابت نبودن قیمت عایق پاششی پلی یورتان علل متعددی دارد که در زیر شماری از آنها را بررسی خواهیم کرد.
مهمترین دلیل بر متغییر بودن قیمت عایق پاششی پلی یورتان اجرای آن در محل پروژه است؛ در تولید تمامی کالاها هزینه تمام شده تولید کالا، اعم از میزان مواد اولیه مصرفی، دستمزد و غیره در همان لحظه تولید یا حتی پیش از آن مشخص میگردد. اما ,اجرای عایق پاششی پلی یورتان در محل پروژه دستخوش نوسانات زیادی است که ناشی از شرایط محیطی پروژه میباشد. شرایط محیطی پروژه نظیر صاف یا ناصاف بودن سطوح تحت پاشش، دمای محیط و وزش باد در پروژه، تاثیرات زیادی در مصرف مواد پلی یورتان و در نتیجه هزینه تمام شده پروژه خواهد داشت.
بدیهی است که نوع برند مواد اولیه پلی یورتان نقش بسزایی در کیفیت اجرای فوم پاششی پلی یورتان ایفا خواهد کرد. از این رو یکی از دلایل عمده تفاوت قیمت این محصول، نوع مواد اولیه آن میباشد. متاسفانه امروزه انواع مختلفی از مواد پلی یورتان با کیفیت بسیار پائین در بازار کشورمان موجود است که مدتی پس از اجرا دچار نواقص متعددی شده و از سطح کار جدا میشود. این نقیصه عموماً در صنعت پتروشیمی، دام و طیور ودیگر صنایع به دلیل نمایان بودن عایق قابل مشاهده است. اما در صنعت ساختمان به سبب وجود پوشش نهایی قابل روئیت نیست.
ماشینآلات اجرای فوم پلی یورتان که عموماً رآکتورهای امریکایی و یا اسپانیایی هستند هزینههای سرویس و نگهداری بسیار سرسامآوری دارند. لذا اجرای پروژههای با متراژ پایین نه تنها صرفه اقتصادی ندارد، بلکه گاهی هزینه استارت ماشینآلات و تجهیز کارگاه را هم پوشش نداده و حتی بعضاً اجرای پروژه با زیان همراه خواهد شد. از این رو متراژ پروژه تاثیر چشمگیری در هزینه تمامشده پروژه و متعاقباً قیمت هر متر مربع عایق پاششی پلی یورتان خواهد داشت. لذا با الویتبندی زمانی در خصوص اجرای عایق و سپس نصب اتصالات سقف و دیوار هزینه تمام شده پروژه به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت.
عایق و عایقکاری در سقف و دیوار یک پروژه ساختمانی بیش از هر قسمت دیگری لازم الاجراست و از آنجایی که بیشتر لولهها، اتصالات، تاسیسات سرمایشی و گرمایشی، آویزها و ساپورت های سقف کاذب در همین نقاط نصب می شوند همواره تاثیر بسزایی در میزان مصرف مواد اولیه عایق پلی یورتان خواهند داشت. در فرآیند اسپری یا پاشش پلی یورتان این مواد با 100 تا 150 بار فشار به صورت پودر به سطوح پاشیده میشود و طبیعتاً تمامی ادوات و موانعی که در مسیر پاشش قرار دارند باعث جذب درصد زیادی از مواد خواهند شد. لذا با الویتبندی زمانی در خصوص اجرای عایق و سپس نصب اتصالات سقف و دیوار هزینه تمام شده پروژه به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت.
عایق حرارتی پلی یورتان سلول بسته بوده که با ضخامت پایه 5/0 ±5/2 و دانسیته 5/0±40 اعمال میگردد. اما عایق صوتی پلی یورتان در اصطلاح سلولباز بوده و وجود حفرههای هوا داخل بافت سلولی این محصول باعث جذب صدا میگردد. این محصول که به فونو اسپری نیز معروف است با حداقل ضخامت 5 سانتیمتر و دانسیته 15 تا 20 اجرا میگردد. تنها دلیل تفاوت قیمت این دو محصول در قیمت بالاتر مواد اولیه عایق صوتی پلی یورتان (سلول باز) است. لازم به ذکر است که عدهای افراد سودجو با علم به عدم آگهی متقاضیان و با توجه به قیمت پایینتر مواد اولیه عایق حرارت، در پروژههای عایق صوت نیز از مواد عایق حرارت استفاده نموده و همان فوم حرارتی را با ضخامت بالاتر اجرا میکنند. لذا توصیه کارشناسان جهت اطمینان خاطر مشتریان مراجعه به دفاتر شرکتها به جای عقد قرارداد با افراد دورهگرد و دستفروش میباشد.
پیمان افشاری
97/3/27
درباره این سایت